„A jövő környezettudatos játszótér és tájépítészete” konferencia

 

A Magyar Építész Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara, a Soproni Egyetem, a Fadoktor Mérnöki Iroda Kft. és a Mindigfa Bt. közös szervezésében 2019. február 1-én kerül megrendezésre Sopronban a „A jövő környezettudatos játszótér és tájépítészete" konferencia, melyen való részvételre ezennel meghívjuk, illetve invitáljuk Önt.

A konferencia kiemelt célja az erdők közjóléti tevékenységében, a táj- és kertépítészetben, a játszóterek és szabadidőparkok tervezésében, létesítésében és fenntartásában résztvevő tervezők, kivitelezők és beruházók meghívása közös gondolkodásra, tapasztalatcserére. A helyszín kiválasztása nem véletlen. A konferencia helyszíne a Soproni Egyetem reprezentatív épülete, ahol összekapcsolódik az erdészeti és faipari mérnöki oktatás, kutatás és fejlesztés valamint a tradíciók. Az erdők, a zöld közterületek, a faanyag, mint természetes kertépítészeti alapanyag, a környezetvédelem és a környezettudatos tájépítészet egymással kéz a kézben jár, de ilyen jellegű együttműködés szervezetten csak egyes projektek esetében valósult meg eddig. Sopron városa, a soproni erdők együttműködve a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt-vel ezen a területen hazai viszonylatban is élen jár. A szervezők célja, hogy mind a helyszín, mind az előadások színvonala alapján egységes képet kaphassanak a résztvevők olyan táj- és kertépítészeti területekről, projektekről, ahol a jövő kihívásai, a modern tervezési szemlélet és anyagok valamint a környezettudatosság és környezetvédelem egységes formában jelenik meg az előadások és a beszélgetések keretében.

A konferencia a Magyar Építész Kamaránál szakmai továbbképzésként regisztrálásra került.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Felhívjuk a figyelmet, hogy a részvételi létszám limitált.

Kérjük, hogy az érdeklődők a regisztrációt 2019. január 15. 16.00 óráig tegyék meg. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben rögzítjük.

A jelentkezők az alábbi linken regisztrálhatnak: https://fadoktor-mi.hu/konferencia

Esetleges kérdéseiket kérjük, e-mailben tegyék meg az alábbi címre: info@fadoktor-mi.hu

Tisztelettel várjuk az erdők közjóléti tervezéséért és fenntartásáért valamint a faanyagvédelemért, faszerkezet tervezésekért felelős kollégák és érdeklődők jelentkezését!

 

„A jövő környezettudatos játszótér és tájépítészete” konferencia programja letölthető erre a linkre kattintva

Helyszín: Soproni Egyetem, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, B/7 terem

Időpont: 2019. február 1.

A konferencia fővédnöke:

  • Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara elnöke
  • Prof. Dr. Náhlik András Soproni Egyetem rektor

A konferencia védnöke:

  • Dobó István MMK Erdőmérnöki, Faipari és Agrárműszaki Tagozat elnök

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu