Gazdaságinformatikus BSc

"A számítógépedet és a mobilodat annyi mindenre használod: játékra, netezésre, a házi feladatod elkészítésére, Facebook-események áttekintésére chatelésre… De ha igazán szeretnéd kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, akkor ennél mélyebbre is mehetsz! Használd ki a számítástechnika minden lehetőségét, csinálj igazán profi dolgokat, írd meg a saját programjaidat, hozz létre saját honlapot és mobilalkalmazást, csinálj saját adatbázist, formáld át a körülötted lévő világot, tedd könnyebbé a saját és környezeted életét – erről szól az informatika!"

Sopronban 2002-ben indult el a gazdaságinformatikus képzés, kitűnő fiatal és dinamikus oktatókkal, és azóta folyamatosan fejlődik. A képzés a gazdasági és informatikai ismeretek különleges keveréke, amely különösen alkalmassá teszi a nálunk végzett hallgatókat a vállalatok gyakorlatias, mindennapi informatikai feladatainak ellátására. A jó informatikusok iránt a kereslet változatlanul magas, az elhelyezkedési és karrierlehetőségek kitűnőek. A hét féléves képzés során szerteágazó ismeretekre tesznek szert hallgatóink, miközben egyre nagyobb önálló feladatokon dolgoznak. A képzés végén tanulmányaikat folytathatják mesterszakon (és később akár doktori képzésen is), vagy akár azonnal elhelyezkedhetnek a munka világában.

Milyen főbb témakörök vannak?

A gazdaságinformatikus BSc szakon két főmodullal rendelkezünk: Szoftverfejlesztő illetve Vállalatirányítási főmodul, valamint három almodullal: Műszaki almodul, MSc. előkészítő almodul, Vállalkozási almodul. A hallgatóink informatikai tárgyak mellett gazdasági tárgyakat (többek között Közgazdaságtan, Pénzügy, Számvitel, Vállalatgazdaságtan) is tanulnak.

A két főmodulon a kiemelt oktatási területek: Adatbányászat és adatelemzés, Szoftverfejlesztés (Java, C#, Mobil szoftverfejlesztés (Android), Vállalatirányítási rendszerek (Microsoft Dynamics NAV), Webes rendszerek programozása

Az intézet minden egyes felvett hallgatóhoz egy oktatói tutort rendel hozzá, aki a tanulmányi előrehaladását figyelemmel kíséri és követi. A hallgatóinknak a BSc utolsó három féléve során a képzés során tanult ismereteiket integrált módon kell alkalmazniuk önálló munkában, az Önálló labor 1., Önálló labor 2., Szakdolgozat tárgyakban.

Milyen továbblépési lehetőségeim vannak?

A gazdaságinformatikus alapképzés elvégzése után továbbtanulási lehetőséged van továbbtanulni gazdaságinformatikus mesterszak irányba.

Jelentkezz!

Örülünk, hogy felkeltettük az érdeklődésedet, a jelentkezési információkat megtudhatod a felvi oldalán!

Az oldalon pontszámító kalkulátort is találsz, ahol kiszámíthatod pontszámodat. Fontos információ, hogy a pontszámításhoz azokat az érettségi eredményeket veheted számításba, amelyeket a felvi oldalán oldalon a felsőoktatási szakképzések között a gazdaságinformatikus lehetőségnél találsz.

 

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu