Az országos tisztifőorvos tiltó és kötelező határozata a járványügyi helyzetre tekintettel

Az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetre figyelemmel normatív határozatot adott ki 2020. március 26-án 22:12 perckor. A határozat megtiltja többek között a a felsőoktatási intézmények hallgatók által történő látogatását.

Tovább

Ingyenesen elérhető adatbázisok - a Központi Könyvtár és Levéltár közleménye

Mivel az intézményi látogatási tilalom az egyetem könyvtári hálózatának működését is érinti, szeretnénk figyelmükbe ajánlani mind a tanuláshoz, mind az oktatáshoz szükséges, hasznos előfizetéses és szabadon hozzáférhető online elérhető, értékes, releváns szakirodalmi információkat tartalmazó adatbázisokat.

Tovább

Kezdődik a távoktatás – Interjú prof. dr. Náhlik András rektorral

A mai napon elkezdődött a távoktatás a Soproni Egyetemen. Erről, és az előző hét tapasztalatairól kérdezték röviden prof. dr. Náhlik Andrást, az egyetem rektorát.

Tovább

Elindult a távoktatást támogató honlap

Mint ismeretes, 2020. március 23. hétfőtől visszavonásig az egyetemi oktatás távoktatás formájában zajlik. Nagy valószínűséggel a tananyag átadása a szorgalmi időszak végéig ezen formában fog megvalósulni.

A mai napon a Soproni Egyetem hallgatói Neptun üzenet formájában részletes tájékoztatást kaptak a távoktatással kapcsolatos tudnivalókról. Emellett elindult a http://tavoktatas.uni-sopron.hu/ aloldal, ahol a távoktatásban használt alkalmazásokról, programokról szerepel bővebb információ és használati útmutató.

Tovább

Készülünk a távoktatásra - Beszélgetés prof. dr. Náhlik András rektorral

A járványügyi veszélyhelyzet miatt előrehozott tavaszi szünetben természetesen folynak az előkészületek a Soproni Egyetemen annak érdekében, hogy a jövő héttől minél zökkenőmentesebb legyen az átállás a távoktatásos rendszerre.

Erről a munkáról kérdeztük röviden prof. dr. Náhlik Andrást, az egyetem rektorát. Terveink szerint a szünet minden napján beszámolunk erről a tevékenységről, tájékoztatva Egyetemünk polgárait az előkészületekről.

Tovább

Kollégiumi kiköltözés - meghatalmazással is!

Friss információ a kollégiumi kiköltözésről:

A holmik a szűk határidőre való tekintettel másik hallgató által is elvihetők, ehhez ÍRÁSBELI meghatalmazás kell! A meghatalmazásnak tartalmaznia kell a meghatalmazó NEPTUN kódját, és FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGES MEGKÜLDENI a koli@ufkft.hu címre.

Tovább

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu