Informatikai a mindennapokban címmel rendeznek országos gazdaságinformatikai konferenciát Sopronban

15 évvel ezelőtt indult el a gazdaságinformatikus képzés a Soproni Egyetemen. Az évforduló alkalmából a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság kétnapos országos konferenciája is a városba látogat.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) NJSZT GIKOF (Gazdaságinformatikai Kutatási és Oktatási Fórum) szakmai szervezet immár tizennegyedik alkalommal szervezi meg az évente nagy érdeklődéssel kísért konferenciáját, az 14. Országos Gazdaságinformatikai Konferenciát. A rendezvény teret ad hazai és külföldi szakembereknek, egyetemi kutatóknak, doktoranduszoknak, ipari szereplőknek és fejlesztőknek a témához kapcsolódó munkáik bemutatására, hasznos eszmecserére. A november 10-11. között zajló konferenciának a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának Informatikai és Gazdasági Intézete ad otthont.
A legújabb informatikai trendek, cégek versenyképességét növelő infokommunikációs technológiák, az informatikai biztonság aktuális kérdései, oktatási kihívások a gazdaságinformatikus képzésben – csupán néhány témakör a kétnapos konferencia közel 40 előadása közül.
„Idén ünnepeljük a szak indulásának 15. évfordulóját, ezért külön öröm számunkra, hogy mi lehetünk házigazdái az OGIK 2017 konferenciának” – mondta Dr. Bacsárdi László, a szervezőbizottság elnöke, egyben a soproni gazdaságinformatikus képzésért felelős SoE SKK Informatikai és Gazdasági Intézet igazgatója. Az intézet a soproni és nyugat-magyarországi régió egyik meghatározó oktatási szereplője informatikai területen, a gazdaságinformatikus szak 2002. évi elindulása óta számos szakember végzett náluk, akik a hazai informatikai szektor valamely területén tevékenykednek, a rendszergazdai szerepkörtől a programfejlesztőkön át a vállalatirányítási tanácsadókig bezárólag.
„Az idei konferencia programjában – számos szekció és előadás mellett – két különleges program is. Ipari szereplők jelenléte a gazdaságinformatikus oktatásban címmel kerekasztal-beszélgetést szervezünk üzleti szereplőkkel, ezt követően pedig egy poszterszekciót szervezünk.” – tette hozzá az intézetigazgató.

További sajtóinformáció kérhető:
Dr. Bacsárdi László, bacsardi.laszlo[at]uni-sopron.hu, (99) 518-487

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu