Beretzky Sarolta "Érzések" c. rajz- festmény és fotókiállítása

2017. november 16-án a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában került sor Beretzky Sarolta harmadéves ipari termék- és formatervező mérnökhallgatónk Érzések című kiállításának megnyitójára. 
A kiállítást Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg. Sarolta számára a képzőművészet egyfajta kikacsintás leendő hivatása mellett. Mindig érzett magában és tanult „szakmájában” egyfajta kettősséget, hiszen az ITF-esek valahol a mérnöki világ és valahol a művészek világa között foglalnak helyet, így innen is, onnan is igyekeznek tudást és tapasztalatot meríteni. Saroltára ez teljes mértékben igaz. Jelen kiállításának anyagát alapvetően három kategória köré csoportosította: fotók, tanulmányrajzok, valamint hangulatok.

A kettősség máshol is jelentkezett benne, Tóth Csaba festőművész szavaival élve, a kiállított fotók szinte mind indusztriális jellegűek; a tájképet fotózza, ahol az emberi beavatkozás, a szerkezetépítés megjelenik.

A kiállítás nem jöhetett volna létre Orbán Júlia, rendezvényigazgatónő nélkül, akinek ezúton is köszönjük a kedvességét.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Ligneum Látogatóközpontba. Sarolta munkáit novemberben, decemberben és januárban is van lehetőség megtekinteni.

További képek az alábbi lenken tekinthetőek meg »»

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu