Informatikus Nyári tábor a Soproni Egyetemen

 

A Simonyi Károly Kar Informatikai és Gazdasági Intézete idén nyáron első alkalommal megrendezi az Infósok Viadala versenyhez kapcsolódó nyári táborát. A tavalyi verseny döntős csapatai meghívást kaptak a táborba, de mellettük bármely középiskolás korú diák részt vehet rajta.

A tábor időpontja: 2018. július 16-19.
Helyszíne: a Soproni Egyetem Bajcsy-Zsilinszky úti kampusza és Sopron városa

A táborlakók érdekes informatikai és informatikához közelebbről, vagy távolabbról kötődő bemutatók és gyakorlatok mellett, izgalmas szabadidős programokban is részt vehetnek. Egyebek mellett kipróbálhatják a LEGO robotok programozását, de megismerkedhetnek egy igazi ipari robottal (Mitsubishi 6D) és a drónrepülőkkel is; bemutatót láthatnak a 3D nyomtatásról és kipróbálhatják a Leonar3Do 3 dimenziós szerkesztő eszközt; egyaránt találkozhatnak a fizikai, a digitális és a virtuális világ, a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság jelenségeivel; megbeszélhetik és megvitathatják, hogy mire alkalmasak a körülöttünk lévő különböző okos eszközök, milyen előnyei és milyen veszélyei vannak mindennek, hogyan tudjuk garantálni mindezek megfelelő biztonságát.

Pihenésképpen részt vehetnek egy drónbemutatón, és megismerhetik városunk és a környék nevezetességeit.

 

A tábor az EFOP-3.4.4-16-2017-00027 számú, “A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” című projekt támogatásának köszönhetően valósul meg.

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu