Új képzés indul a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán!

 

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Faipari Gépészeti Intézete 2019 őszétől műszaki felsőoktatási szakképzést (Műszaki FOSZK) indít faipari specializációval.

A képzés nem ad BSc végzettséget, a megszerezhető szakképzettség neve "Műszaki mérnökasszisztens".

A 4 féléves képzés során 90 kredit értékben kell tárgyakat teljesíteni (az első 3 félévben), majd ezt követően egy 30 kredites (560 órás), egész féléves (4. félév) szakmai gyakorlat vár a résztvevőkre.

A képzés lehetőséget biztosít azoknak a hallgatóknak, akiknek nem sikerült felvételt nyerniük az alapképzésünkre, de a későbbiekben szeretnének diplomát szerezni. A felvételhez nincs szükség nyelvvizsgára, elegendő a sikeres érettségi és a minimális 240 pontszám elérése. A képzés keretein belül műszaki-, szakmai-, és gazdasági tárgyakat, valamint idegen nyelvet tanulhat az érdeklődő.

Képzésünk lehetőséget biztosít továbbá arra is, hogy a végzést követően (vagy akár a képzési időn belül is) a sikeres felvétel vagy átjelentkezés után továbbtanulhasson az érdeklődő Faipari mérnöki BSc-, Ipari termék- és formatervező mérnök BSc-, valamint Mechatronikai mérnök BSc alapképzésünk irányába. Az alapképzésbe történő felvételt követően bizonyos tárgyak beszámításra (elfogadásra) kerülnek, így csökkenthető a diploma megszerzéséhez szükséges képzési idő.

 

A képzés részletes leírása ezen a linken olvasható

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu