Gazdaságinformatikai konferencia Sopronban

 

Az informatikai széleskörű alkalmazása címmel rendeznek országos gazdaságinformatikai konferenciát Sopronban

 

Jubileumi konferenciának ad otthont a Soproni Egyetem, az ország különböző intézményeiből és külföldi országokból is érkeznek résztvevők a kétnapos rendezvényre november 9-10 között.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) GIKOF (Gazdaságinformatikai Kutatási és Oktatási Fórum) szakmai szervezet immár tizenötödik alkalommal szervezi meg az évente nagy érdeklődéssel kísért konferenciáját, a XV. Országos Gazdaságinformatikai Konferenciát, az OGIKot. A rendezvény teret ad hazai és külföldi szakembereknek, egyetemi kutatóknak, doktoranduszoknak, ipari szereplőknek és fejlesztőknek a témához kapcsolódó munkáik bemutatására, hasznos eszmecserére.

A november 9-10. között zajló konferenciának a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának Informatikai és Gazdasági Intézete ad otthont.

A legújabb informatikai trendek, cégek versenyképességét növelő infokommunikációs technológiák, az informatikai biztonság aktuális kérdései, oktatási kihívások a gazdaságinformatikus képzésben – csupán néhány témakör a kétnapos konferencia több mint 40 előadása közül.

„Az OGIK egy vándorkonferencia, a tavalyi évben Sopron adott helyszínt. Az idei, jubileumi konferencia helyszínét az előző 14 év helyszínei közül választották ki a szervezők, így nagy öröm számunkra, hogy mi lehetünk házigazdái az OGIK 2018 konferenciának” – mondta Dr. Bacsárdi László, a szervezőbizottság elnöke, a soproni gazdaságinformatikus képzésért felelős SoE SKK Informatikai és Gazdasági Intézet egyetemi docense. Az intézet a soproni és nyugat-magyarországi régió egyik meghatározó oktatási szereplője informatikai területen, a gazdaságinformatikus szak 2002. évi elindulása óta számos szakember végzett náluk, akik a hazai informatikai szektor valamely területén tevékenykednek, a rendszergazdai szerepkörtől a programfejlesztőkön át a vállalatirányítási tanácsadókig bezárólag.

„Idén a november különösen izgalmas időszak az intézetünk életében” – árulta el Pödör Zoltán, az Informatikai és Gazdasági Intézet frissen kinevezett intézetigazgatója. „A mostani hétvégén a legrangosabb hazai gazdaságinformatikai konferenciát köszönthetjük egyetemünkön. November 14-én szerdán a Simonyi Kar nyílt napján fogjuk bemutatni az informatikai képzésünket, november 16. péntek pedig egész nap az informatikáé lesz: délelőtt izgalmas előadásokat és programokat szervezünk középiskolások számára a GAINup! Különkiadás rendezvény keretében, délután pedig az országos középiskolás gazdaságinformatikai verseny, az Infósok Viadala döntőjét tartjuk majd intézetünkben.”

Az OGIK2018 rendezvény november 9-én pénteken 10:15-kor kezdődik a Ligneum látogatóközpontban, és szombaton kora délután fog véget érni. A rendezvény weboldala az ogik2018.hu címen érhető el.

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu