Felvételi 2019 - 1000 új hallgatót várnak Sopronban ősztől


(Forrás: kisalfold.hu)

Az idei felvételi eljárásban közel 900 hallgatót vettünk fel, ami a tavalyi évhez képest jelentős, 8,5%-os növekedést jelent - mondta el prof. dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora, - A szakirányú továbbképzésekkel és a pótfelvételin felvett hallgatókkal együtt várhatóan 1000 fölé emelkedik majd a szeptemberben beiratkozó elsőévesek száma.

Legnagyobb mértékben, 21%-kal a Benedek Elek Pedagógiai Karon tudtuk növelni a felvett hallgatók számát, külön örvendetes, hogy a mindig erős óvodapedagógus képzés mellett a gyógypedagógia szakon is nagymértékű emelkedést értünk el. Az elmúlt év tendenciáit megtörve, a közgazdaságtudományi karunk is erősödni tudott, 14%-kal tudta növelni felvett hallgatói számát.

Nagy örömünkre az angol nyelvű képzéseinkre nem csak magyar, hanem mintegy 50 külföldi hallgatót is fel tudtunk venni.

A műszaki képzési területen nagy az érdeklődés a duális formában zajló faipari mérnökképzés iránt. Az alkalmazott művészeti képzéseinkre változatlanul nagy a túljelentkezés, a tervezőgrafika alapszak továbbra is a legnépszerűbb kreatív ipari képzésünk.

Az Egyetem legrégebbi, unikális képzést is nyújtó Erdőmérnöki Karán a jelentkezők és a felvettek száma közel állandó volt, itt a két éve indult földmérő és földrendező szak iránt nőtt az érdeklődés. Az osztatlan erdőmérnöki karon nőtt a felvételi ponthatár, ami azt jelenti, hogy egyre felkészültebb hallgatók kerülnek be a kar képzéseire.

A Soproni Egyetemen továbbra is valamennyi felvett első évfolyamos hallgató részére – amennyiben azt kéri – kollégiumi elhelyezést biztosítunk.

Pótfelvételi eljárás keretében szintén hirdetünk meg képzéseket, ahová várjuk azok jelentkezését, akik nem nyertek felvételt. Nekik azért is ajánljuk a pótfelvételi keretében a jelentkezés beadását, mert várhatóan a jövő évben jelentősen nehezednek az egyetemi felvételi feltételek. - tudtuk meg prof. dr. Náhlik András rektortól. 

Pótfelvételi a 2019/2020. tanévre: SKK-n induló szakok

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu