Tanévnyitó és Aranydiploma átadó ünnepség - 2019. szeptember 5.

 

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kara 2019. szeptember 5-én (csütörtökön) 10.00 órai kezdettel tartotta meg Tanévnyitó ünnepségét, melynek keretében az 50 éve végzett okleveles faipari mérnökök Aranyoklevélben részesültek, az elsőéves hallgatók pedig eskütétellel kezdték meg elkövetkező soproni diákéveiket.

Az ünnepség megnyitását követően először Dr. Alpár Tibor rektorhelyettes tartotta meg ünnepi köszöntőjét, majd Dr. Magoss Endre dékán ünnepi beszéde következett, melyben köszöntötte a tiszteletdiplomában részesülő megjelenteket, kitért a kar múltjára, hagyományaira, ismertette a jelen oktatási-kutatási palettáját és az elsőéves hallgatók előtt álló lehetőségeket.

Az ünnepséget hallgatói ösztöndíjak átadásával folytatták. Benyújtott pályázatuk alapján a 2019/2020-as tanévben Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesültek Csanaki Richárd gazdaságinformatikus hallgató, Reményi Dóra formatervező hallgató és Rozsos Regina Martina tervezőgrafikus hallgató.

Ezután következett az a megtisztelő feladat, hogy a kar életében nyolcadik alkalommal adhassanak át aranydiplomákat. Az 50 évvel ezelőtt végzett okleveles faipari mérnököknek Dr. Magoss Endre dékán úr és Dr. Alpár Tibor rektorhelyettes úr nyújthatták át a tiszteletdiplomákat. Az ünnepségen Aranyoklevélben részesült 22 fő, valamint szintén Aranydiplomában részesült még, de akadályoztatása miatt nem tudta személyesen átvenni az oklevelét 2 fő. Az ünnepélyes átadás után a tiszteletdiplomások nevében Kurusa László aranyokleveles faipari mérnök kívánt szólni.

A következő ünnepi esemény az I. évfolyamos hallgatók eskütétele volt, melynek során a hallgatók helyükről felállva, jobb kezüket a szívükre téve nevük bemondásával mondták az eskü szövegét Joóbné Dr. Preklet Edina dékánhelyettes asszony után. Az elsőéves hallgatók nevében Bánfi-Nagy Ádám faipari mérnök BSc. szakos hallgató jobb kezét az egyetem jelképére, a jogarra téve mondta el az esküt.

Az eskütétel után a kar dékánja az elnöki emelvény előtt fogott kezet az elsőévesekkel és kívánt nekik sok sikert elkövetkező tanulmányaikhoz.

A firmák nevében Szilágyi Botond mechatronikai mérnöki BSc. szakos hallgató köszöntötte néhány gondolattal az elsőéveseket, majd Bánfi-Nagy Ádám mérnökhallgató mondta el köszönő beszédét az elsőévesek nevében.

Az eskütétellel a 2019/2020-as tanév nyitóünnepsége véget ért. A kar nevében még egyszer gratuláltak a kitüntetett hallgatóknak, az Aranydiplomás mérnököknek jó erőben és egészségben bővelkedő, hosszú életet, valamint a frissen befogadott egyetemi polgároknak tartalmas, vidám, eredményes soproni diákéveket kívántak.

 

Az ünnepségen készült fotók megtekinthetők az alábbi galériában. ↓

 

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu