Kitüntetésben részesült Prof. Dr. Németh Róbert


A Soproni Egyetem professzorát kitüntették a brnoi Mendel Egyetemen


A Mendel University in Brno intézmény 2019. október 10-én nagyszabású ünnepséggel emlékezett meg az Erdészeti és Fatechnológiai Kar alapításának 100. éves jubileumáról. Ezen alkalomból a faanyagtudományok fejlesztésének területén kifejtett tevékenységéért kitüntetésben részesült Prof. Dr. Németh Róbert a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karának egyetemi tanára, a Faanyagtudományi Intézet vezetője. Az oklevelet a kar dékánja, Prof. Dr. Ing. Libor Jankovský adta át.

A teljesség igénye nélkül megemlítjük az Egyetemünkkel szorosabban együttműködő kitüntettek nevét: Prof Dr. Dr. h.c. Frantisek Hapla (Georg-August Univ. Göttingen), Prof. Dr. Rupert Wimmer (Univ. für Bodenkultur, Wien), Prof. Dr. Igor Cunderlik (TU Zvolen), Prof. Dr. Joris Van Acker (Ghent University), Dr. Peter Rademacher (Mendel Egyetem).

A cseh (morvaországi) egyetemmel több évre visszamenőleg is aktív kapcsolata van az SKK-nak és az EMK-nak. Erasmus-együttműködés kapcsán hallgatóink tanultak Brnoban, ill. több tudományos konferencia valósult meg közös szervezésben, ill. kutatási együttműködések kapcsán publikációk születtek.

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu