SKK és BPK együttműködés: Játékkészítő projekt

Ped-Ing-Toy Project

Ipari termék- és formatervező mérnök és óvodapedagógus hallgatók közös játékkészítő projektje

Gyermekjáték modell (készítette: Lajos Viktor, SOE-SKK, ITF)

 

A félév kezdetével (2021. február) elindult az óvodapedagógus hallgatók (BPK, 1. évfolyam G4S-SP csoport) és az ipari termék- és formatervező mérnökhallgatók (SKK, 2. évfolyam) közös játék készítő és tervező projektje.

 

Dr. Hartl Éva (BPK, intézetigazgató, egyetemi docens, kurzus: A játék pedagógiai feltételei II.) és Dr. Horváth Péter György (SKK, egyetemi docens, kurzus: Integrált terméktervezés 2.) önálló kurzusaikat kapcsolták össze azzal a céllal, hogy az eltérő területen tanuló hallgatóik ezen csoportmunkával is újabb lehetőséget kapjanak szakmai ismereteik bővítésére.

 

A két kurzus hallgatói három fős vegyes csoportokban dolgoznak, ahol az együttműködés célja egy játékegyüttes tervezése és kivitelezése. A játékegyüttesek elemeit a hallgatók saját kurzusaikban tervezik és készítik (fejlesztőjátékok a szerepjátékhoz, BPK: saját kézzel varrt kisegér figura, SKK: figurákhoz kapcsolódó játékelem).

A félév során elkészülő elemek összeilleszthetők, azok csoportonként egy-egy témához (orvos, kisiskola, vízi közlekedés…) illeszkedve egy egységet alkotnak majd. Az így elkészült játékok az Egyetem gyakorló óvodáinak játékparkját fogják bővíteni.

 

Textiljáték minta (készítette: Dr. Hartl Éva, BPK egyetemi docens)

A közös munka az online tér adta lehetőségekkel támogatva, folyamatos konzultáció mellett, több szinten folyik.

 

Dr. Hartl Éva és
Dr. Horváth Péter György


(A képeken a gyermekjáték, termékjavaslat, modell Lajos Viktor (SOE SKK, ITF) hallgató, míg a textiljáték (kisegér minta) Dr. Hartl Éva egyetemi docens munkája.)

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu