A Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karról

Karunk különleges helyet foglal el Magyarország felsőoktatásában: a Kar nevében is szereplő, országosan egyedülálló faipari felsőoktatás, és az ahhoz kapcsolódó egyéb műszaki képzések mellett fontos szerepe van a ’90-es években indult művészeti képzésnek, és a még újabb informatikai képzésnek is. E három terület – műszaki tudományok, informatika, művészet – nem csupán békésen megfér egymás mellett, hanem kiegészíti egymást, így minden területen széles látókörű, komplex felkészültségű, kompetens szakembereket képezünk.

Karunk tevékenységei között továbbra is a faiparé a meghatározó szerep. Több mint 50 éves oktatási és kutatási tapasztalatunk a garancia arra, hogy faipari mérnökhallgatóink a lehető legmagasabb szintű képzést kapják. Az évek során oktatásunk folyamatosan igazodott és igazodik az ipar változásaihoz, az újabb kihívásokhoz, mindenkor naprakész tudást biztosítva hallgatóinak.

A faipar mellett természetesen a többi szakon is magas színvonalon képezzük hallgatóinkat. Művészeti képzésünk elismertségét mutatja, hogy hallgatóink az egész ország területéről érkeznek, hogy részt vehessenek a magas színvonalú soproni képzésben. Az informatikai képzésünk elsősorban regionális jelentőségű; eredményességére jellemző, hogy a nálunk végzett informatikusok jól fizetett állások között válogathatnak hazánkban és külföldön egyaránt.

Az oktatás mellett Karunk jelenleg Magyarország egyetlen faipari kutatóhelye. Kutatási és innovációs tevékenységünk elismertségét jelzi az az évi több száz millió forint értékű kutatási megbízás, melyet a hazai faipari cégek juttatnak el a Karhoz. A kutatási megbízások mellett sok hazai és nemzetközi kutatási pályázaton is sikerrel szerepelünk. A faipari kutatások mellett egyre nagyobb szerep jut a könnyűipari, informatikai és művészeti területen végzett munkának, melyek számos esetben össze is kapcsolódnak a faipari tevékenységgel. Úttörő jellegű kutatási és innovációs tevékenységünk mellett akkreditált laboratóriumaink vizsgálati szolgáltatásokat is nyújtanak.

Oldalainkon részletesen bemutatjuk Karunk tevékenységét, az egyes oktatási, kutatási, szolgáltatási területeket, adottságainkat, valamint a sokszínű diákéletet.

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu