Művész hallgatók vizsgamunkái

 

A vírushelyzetre való tekintettel a 2019/2020-as tanév szakdolgozat és diplomamunka védései online zajlottak le az Alkalmazott Művészeti Intézet végzős tervezőgrafika BA és tervezőgrafika MA, építőművészet BA és építőművész MA, valamint formatervezés BA és formatervező művész MA szakos hallgatóival 2020. június 8. és 11. között.

 

Soproni vonatkozású, vagy az egyetemünk képzéseihez kötődő, illetve modern világunk fontos problémáival (ivóvíz hiány, környezetvédelem) foglalkozó témájukra való tekintettel az alábbi hallgatók vizsgamunkáit szeretnénk kiemelni és pár mondatban bemutatni:

 

Paneles lakótelep-rehabilitáció

Endresz Noémi építőművész MA szakos hallgató Paneles lakótelep-rehabilitáció című vizsgamunkájában a soproni Kőfaragó téri lakótelep építészeti fejlesztésére tett javaslatokat. 

Endresz Noémi - Paneles lakótelep-rehabilitáció

Koncepciójának három eleme közül két esetben a lakótelepi panelház tetejére került egy-egy ráépítés, a harmadik esetben pedig a panelházat hosszanti irányba folytatta egy ötszintes hozzáépítéssel.

A végzett hallgató témájának rövid bemutatása és további képek az intézeti honlapon tekinthetők meg erre a linkre kattintva.

 

Óvoda és bölcsőde egy tető alatt

Frond Zita építőművész BA szakos hallgató Építőkockától az épületig - Óvoda és bölcsőde egy tető alatt című szakdolgozatában a kisgyermekeket körülvevő építészeti terekkel, a téri neveléssel foglalkozik. Vizsgamunkájában a gyakorlatban is alkalmazza a kutatás eredményeit.

Frond Zita - Óvoda és bölcsőde egy tető alatt

A tervezett épület modellértékű lehet kis lélekszámú településeknek, a bölcsödei, óvodai nevelés kompakt megvalósításához. A terv igazodik a kistelepülési adottságokhoz, megjelenésével jól illeszkedik környezetébe, ugyanakkor innovatív. Formája révén tereket jelöl ki maga körül, mely az bölcsödei, óvodai udvarok kialakításához ideális.

A végzett hallgató témájának rövid bemutatása és további képek az intézeti honlapon tekinthetők meg erre a linkre kattintva.

 

Vízszűrés

Sárosi Sára formatervezés BA szakos hallgató Vízszűrés című szakdolgozat és vizsgamunkájában a világot érintő ivóvízválsággal foglalkozott. Tervezésében szükségesnek érezte egy olyan tárgy megalkotását, mely alkalmas a szennyezett víz megszűrésére, ugyanakkor kivitelezésében egyszerű, használata könnyű, formájában ergonomikus. 

Sárosi Sára - Vízszűrés

A téma feldolgozásakor elsősorban azokat célozta meg, akik számára nem biztosított a tiszta ivóvíz, de bármely rétegnek jó kiegészítő lehetőség lehet ez az eszköz az ökotudatos életmódhoz.

A végzett hallgató témájának rövid bemutatása és további képek az intézeti honlapon tekinthetők meg erre a linkre kattintva.

 

Élővizeink megóvása

Bécs Vivien tervezőgrafika BA szakos Élővizeink megóvását célzó kampány, 6-11 éves korcsoport számára című vizsgamunkájának célja egy mesekönyv létrehozása volt, amely környezetvédelmi szempontból egy tanulságos történettel szolgál a kisgyermekek számára a víz védelméről.

Bécs Vivien - MélyKék (mesekönyv)

Ezt a mesekönyvet színes, festői hatású illusztrációkkal tette még figyelemfelkeltőbbé és emlékezetessé. A mesekönyv hirdetéséhez a hallgató felépített egy kampányt, készített hozzá egy logót, plakátokat és egyéb kiegészítő arculati elemeket.

A végzett hallgató témájának rövid bemutatása és további képek az intézeti honlapon tekinthetők meg erre a linkre kattintva.

 

További érdekes AMI-s vizsgamunkák tekinthetők meg ezen a linken >>>

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu