Ötletes játékok a Pedagógiai és a Faipari Karok együttműködésében

 

Ötletes játékok a Pedagógiai és a Faipari Kar együttműködésében

 

2021. november 22-én délelőtt 10 órakor, a Benedek Elek Pedagógiai Karon került sor a Ped-Ing-Toy Projekt 2021 záróeseményére.

A projekt ötletgazdái Dr. Hartl Éva, a Benedek Elek Pedagógiai Kar egyetemi docense és Dr. Horváth Péter György a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar egyetemi docense voltak.

A projektben az egyetemi karok közötti együttműködés jegyében a hallgatók közösen terveztek és alkottak meg játékszereket és kiegészítőket. A 14 óvodapedagógus hallgató „A játék pedagógiai feltételei II.” tantárgy és 7 ipari termék- és formatervező mérnök hallgató az „Integrált terméktervezés 2." kurzus keretében dolgozott együtt. Az elmúlt szemeszterben a két kurzus közös kontaktóráin a hallgatók és az oktatóik az online térben találkoztak.

A folyamatos, 3 fős, 1 mérnök hallgató, 2 fő óvodapedagógus hallgatói teamek együtt munkálkodásának eredményeként a projektben 7 különböző, az óvodás korosztály életkori sajátosságainak megfelelő kreatív játékcsomag született textil és fa alapanyagokból.

A projekt záróakkordjaként, a prototípusok bemutatása után a hallgatói csoportok személyesen adták át a játékcsomagokat az egyetem gyakorló óvodáinak, ahol a gyermekek lelkesen vették birtokba ezeket az ötletes, sok jó játék lehetőséget magukban rejtő, igényesen kivitelezett játékokat.

Dr. Hartl Éva
Dr. Horváth Péter György

Fotók:
Bánszky Zsófia, Horváth Péter György

Benedek Elek Pedagóiai Kar beszámolója →


További fotók az eseményről és a játékokról →

 

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu