PÁLYÁZAT: Anonymus Projekt – Ligeti 150

A Nemzeti Örökség Intézete meghosszabbította a LIGETI 150 pályázat beadási idejét!
A pályaműveket 2021. május 3-án 24 óráig kell eljuttatni a ligeti150@nori.gov.hu e-mail címre!


Ligeti 150 címmel plakátpályázatot hirdetett a NÖRI 

A Nemzeti Örökség Intézete plakátpályázatot hirdetett 14 és 25 év közötti fiataloknak. A Ligeti Miklós születésének 150. évfordulójára kiírt „ANONYMUS PROJEKT – LIGETI 150” című pályázat célja olyan Anonymus parafrázis létrehozása, amely tartalmi és/vagy formai szempontból újszerű, kreatív és asszociatív módon gondolja újra az Anonymus témát, emléket állítva ezzel alkotójának, Ligeti Miklósnak. 

 

Ligeti egyetlen fennmaradt nagy műve kapcsán emlékezett a Gesta hungarorum szerzőjére, mi is hasonlót várunk a fiatal alkotóktól: emléket állítani Ligeti Miklósnak főműve és a köztéri szobrászat szempontjából is emblematikus alkotása, az Anonymus kapcsán. Ligeti Miklós szobrászművész 26 évesen, egy lehetetlennek tűnő szobrászi feladatnak köszönhetően hozta létre élete főművét, a korabeli szobrászati hagyományokkal szakító emlékművet, az Anonymust, amely 1903 óta a Városliget dísze. Az alkotói folyamat legnagyobb kihívása az volt, hogy emlékművet alkosson egy ismeretlen nevű és külsejű történelmi személynek, akire fő műve, a Gesta Hungarorum kapcsán emlékezik az utókor.

A most meghirdetett plakátpályázatra beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, emellett a közönségszavazat keretében a legtöbb szavazatot kapott közönségdíjas alkotás is díjazásban részesül. A szakmai zsűri és a közönség által legjobbnak ítélt alkotásokból az Emlékhelyek Napján, 2021. május 8-án szabadtéri, időszaki kiállítás nyílik a Nemzeti Örökség Intézete rendezésében. Bízunk abban, hogy a járványügyi helyzet lehetővé teszi majd a kiállítás megrendezését.

 

A teljes pályázati anyag a NÖRI honlapjáról tölthető le, a pályázaton való részvétel díjmentes.

Meghosszabbítva!

A pályaműveket 2021. május 3-án 24 óráig kell eljuttatni a ligeti150@nori.gov.hu e-mail címre.

 

A pályázatra grafikai, fotós, képregény formátumú, montázs vagy ezek kombinációjával, úgynevezett vegyestechnikával készült alkotásokat várunk.

Nemzeti Örökség Intézete

Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu