Skanzen shop souvenirs tervpályázat

 

A Skanzen egyik legfontosabb célja, hogy az itt összegyűjtött tudást mindenki számára elérhetővé tegye, és megmutassa hogyan használható a hagyományos tudás a 21. században. Évek óta dédelgetett álom, hogy a Múzeumban a látogatókat fogadó élmények, a tárgyakon fellelhető motívumok, a lakóházakban található izgalmas tárgyak, vagy az elődeink által használt mindennapi eszközök a látogatók által is kézzelfoghatók és hazavihetők legyenek. A lehető legközelebb szeretnék vinni a Múzeumot a közönséghez. „Skanzen élményt” kívánnak nyújtani látogatóiknak azzal, hogy aktív résztvevőként tapasztalhassák meg a korábban élt emberek mindennapjait, tevékenységeit, eszközeit, szórakozásait, egész életvitelét. Ebből pedig tudást merítenek mindennapjaik számára.

Ezen cél elérése érdekében a Magyar Formatervezési Tanács, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Skanzenért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet, melynek célja a „Skanzen élményt” megtestesítő, a Skanzen arculatához illeszkedő ajándék- és használati tárgyak arculatának tervezése a Skanzen múzeumi boltja számára.

Célunk, hogy a látogatók térjenek haza egy csöppnyi Skanzen-élménnyel. Ez lehet egy, a Múzeumban ellesett gasztronómiai praktikákhoz kapcsolódó egyedi fakanál, a Sárközi motívumokat alapul vevő okostelefon-tok, vagy a Múzeum területén felbukkanó karakterek újragondolt kalapja, vagy éppen fülbevalója. 

A Skanzen a pályázók számára ingyenes belépést biztosít, melyhez a csatolt regisztrációs lap kitöltése után küldik meg a szükséges kódot.

A pályázat benyújtásának határideje 2018. október 31.

A részletes pályázati kiírást (pályázati feltételek, témakörök és értékkategóriák, bírálóbizottság, díjazás), valamint a pályázat regisztrációs és jelentkezési lapját az alábbi linkekről lehet letölteni:


Elérhetőségek

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: skk-dekani@uni-sopron.hu