„Kerülj képbe” építészeti fotópályázat

Légy részese a csodának!

Fotópályázat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem új campusáról

 

Megnyílt Budapest legmenőbb egyetemi campusa, az új közparkkal körülvett Moholy Nagy Művészeti Egyetem. Most itt a lehetőség, hogy közelebbről is megismerd Budapest legtrendibb beruházását és „képbe kerülj” a főváros legfotogénebb egyetemével. Hogy mit kell ehhez tenned? Regisztrálj és fényképezd le Magyarország leginnovatívabb építészeti bravúrját! A fődíj minden kategóriában 200 000 forint, a legjobb képekből a MOME-n nyílik kiállítás.

A MOME új campusa több mint egyetem. Alkotóműhely, innovációs és kutatási központ, ugyanakkor városépítő tett is egyben. A magyar kreatívipar zászlóshajója jött létre: olyan különleges intézmény, amelyhez hasonló Közép-Európában eddig sem tartalomban, sem építészeti minőségben nem létezett. Az új campus városépítészeti érték is, hiszen világszínvonalú, a 21. század elvárásainak megfelelő, kortárs építészeti alkotás született. Mindeközben Budapest is zöldebb lett: a környék lakói számára barátságos környezetet, a kikapcsolódás, pihenés lehetőségét teremti meg az új, tizenötezer négyzetméteres zöld közpark, amely nyitott a lakosság számára is.

A fotópályázat célja, hogy művészi módon, egyéni látásmóddal mutassa be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem új campusát, az épületeket, a most létrejött új közparkot, illetve a campuson zajló egyetemi életet.

A pályaművek kizárólag digitális formában, a www.momefotopalyazat.hu címen, regisztrációt követően tölthetők fel.

Nevezési díj nincs.

A díjazott alkotásokból szabadon látogatható kiállítás nyílik az egyetem campusán.

A pályázat kiírója a Kiemelt Kormányzati Beruházások Nonprofit Zrt. A pályázaton mindenki részt vehet, aki elmúlt 16 éves, és elfogadja a pályázati feltételeket.

A pályázók fotósétákon is részt vehetnek, ahol szakértői vezetés mellett ismerkedhetnek meg Budapest legújabb építészeti és egyetemi csodájával. A fotósétákra kizárólag regisztrált pályázók jelentkezhetnek, ők a pontos időpontról e-mailben kapnak értesítést.

A pályaművek négy kategóriában nyújthatók be: 
  1. Épület, épületegyüttes
  2. Élet a Campuson – ember és épített környezet
  3. Részletek és absztrakt képek
  4. Képsorozat (legfeljebb öt kép)
A pályázat díjazása:

Fődíj (mind a négy kategóriában): 200.000 Ft

Második díj (mind a négy kategóriában): 100.000 Ft

Harmadik díj (mind a négy kategóriában): 50.000 Ft

 

A pályázaton egy pályázó legfeljebb hét pályaművel (egy fotó egy pályamű) nevezhet, sorozat kategóriában viszont csak egy művel lehet indulni. (egy sorozat egy pályaműnek minősül).

A beadási határidő: 2019. november 19. 16:00 óra.

 

Bővebb információ: http://www.momefotopalyazat.hu

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu