Richter Réz Géza Szakkollégium

 

A SOE-SKK Richter Réz Géza Szakkollégiumot 10 egyetemi hallgató alapította 2010. június 15-én, mint hallgatói öntevékeny szervezetet. Szakkollégiumunk célja a közösség, társadalmi érzékenység és szakmaiság elvén alapuló tehetségazonosítás, tehetséggondozás mellett magas szintű, minőségi szakmai képzés nyújtása.

Célunk továbbá, hogy a Szakkollégium tagjai szakmai tudásuk, közéleti szerepvállalásuk révén a munkaerőpiacon kamatoztatni tudják készségeiket, képességeiket, jártasságaikat, sokoldalú, a társadalmi akadályok iránt nyitott, ezeket kezelni akaró és tudó értelmiségi elit kinevelése.

Rendezvényeink többsége nyitott a nem szakkollégista hallgatók számára. A programokba az egyetemi hallgatókon kívül a város tudomány és művészet iránt fogékony közönsége is bekapcsolódhat.


Szekciók:

FMH

A Nyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karán a Richter Réz Géza Szakkollégium, faipari mérnök szekciója a teljes szakkollégiummal egyidőben alakult. Eddigi tevékenységünk során pályázatok segítségével tanulmányi utakon vettünk részt.

GAIN

A Gazdaságinformatikus szekció tagjai jelenleg a szakterülethez kapcsolódó rendezvények szervezésével és szakmai projektmunkákkal foglalkoznak. A szakmai munkák eredményeképp a Szakkollégium több pályázatban sikerrel vett részt. Szakmai rendezvények közé sorolható a nagysikerű GAINup! meetup sorozat.

ITF

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karon belül 2010. évtől kezdve a korábbi öntevékeny hallgatói csoportoknak Szakkollégium formájában nyílt lehetőségük működni, így a kar 3 szakán azaz, a Faipari Mérnöki, Ipari Termék- és Formatervező Mérnöki valamint a Gazdaságinformatikai szakon beindult a Szakkollégium.

WorkShopron Egyesület

A WorkShopron Egyesületet a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben tanuló hallgatók első generációja alapította, 1995 körül. Céljuk az volt, hogy az egyetemen tanuló diákokat közösséggé kovácsolják. Kiállítások, Workshopok és bulik szervezésével színesítették a hallgatói éveket. Sok évvel és rengeteg taggal a háta mögött a Workshopron ma is ugyanezzel a céllal, töretlen lelkesedéssel működik. (Tovább...)


Szakkollégium dokumentumok

SOE-SKK Richter Réz Géza Szakkollégium alapító okirat

SOE-SKK Richter Réz Géza Szakkollégium szervezeti és működési szabályzat

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu