Tanévzáró és Diplomaosztó Ünnepség- 2022. június 28.

(Forrás: uni-sopron.hu)

A Soproni Egyetem Szenátusa és a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar Tanácsa megtartotta tanévzáró és diplomaátadó ünnepségét. Idén a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar 84 hallgatója vehette át oklevelét a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában. Az ünnepségen a diplomák átadása mellett, kitüntetések, habilitációs doktori oklevelek átadására és doktoravatásra is sor került.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Prof. Dr. Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora, aki kiemelte: a Soproni Egyetem mára hazánk egyik legjelentősebb zöld egyetemévé vált.

A tervezettnek megfelelően végrehajtott szervezeti és képzési struktúraváltást követően ezen célkitűzéseink még markánsabban jelentek meg.

Az egyetem rektora a hallgatókhoz szólva hozzátette: nagy büszkeséggel töltenek el hallgatóink elért eredményei, akik számtalan hazai és nemzetközi tanulmányi megmérettetésen értek el kimagasló sikereket. Fontos visszajelzések ezek egyetemünk számára. Hálásak vagyunk példamutatásukért, tudományos és tanulmányi eredményeikért, amellyel gyarapították a Soproni Egyetem pozitív megítélését. - tette hozzá a rektor.

Prof. Dr. Magoss Endre a Faipari Mérnöki és Kreativipari Kar dékánja ünnepi beszédében felidézte a kar hatvanéves múltját, majd a jelenre áttérve szólt a fenntartó- és modellváltást követő új távlatokról: soha nem látott lehetőségeket nyílltak meg számunkra: az épületek felújítása, az infrastruktúra magasabb szintre emelése, a bérrendezés, mind-mind olyan fejlesztések, amik önmagukban is nagy előrelépést jelentenének, de így együtt történelmi lehetőséget nyújtanak.

 

Az ünnepségen habilitált doktori címet kapott dr. Horváth Péter György és dr. Pásztory Zoltán, valamint doktorrá avatták K M Faridul Hassan hallgatót.

A Concentio kamarakórus műsorát követően az egyetem ezúttal is díjazta legkiválóbb dolgozóit, oktatóit, hallgatóit, majd mezőségi táncok következtek melyhez a Fajkusz Banda szolgáltatta a talpalávalót.

A végzős hallgatók fogadalomtételét követően 84 idén diplomázott hallgató vehette át oklevelét.

A friss diplomásokhoz szólva Csiszár Szabolcs Sopron város alpolgármestere elmondta: a fiatalok piacképes, 21. századi értékkel bíró diplomát szereztek. Ehhez a sikerhez a professzorok, diákok, valamint a diákok hozzátartozói is hozzátettek. Kicsit kettős az érzés ilyenkor, egyfelől öröm, másfelől bánat, hiszen örülnek azért, mert egy újabb évet zárhattak, adott esetben véget értek az egyetemi évek, viszont búcsúzni kell a csoporttársaktól, az alma matertől, városunktól. Mégis úgy gondolom, hogy ezt örömként kell megélni, nemsokára egy új tanév, vagy akár egy új élet kezdődik - tette hozzá az alpolgármester.

(Fotók: Pluzsik Tamás)

 

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu