Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciák

 

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar TDK/MDK Konferencia ismertető

 

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar TDK és MDK Konferenciája egy bemutatási és értékelési fórum a legkiválóbb egyetemi hallgatóink számára, hogy bemutassák az elért tudományos és művészeti tevékenységüket, műalkotásaikat.

A Konferencia célja, hogy ösztönözze a hallgatók tudományos és művészeti diákköri tevékenységét, támogassa a tehetséges hallgatókat és mestereiket. Segítséget adjon a kutatómunkában való továbblépéshez, a pályakezdéshez és ösztönözze a doktori képzésre történő jelentkezést.

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar a hagyományok szerinti kettő tudományterületen rendez Diákköri Konferenciát, amelyek szakterületenként szekciókra bomlanak:

 • Tudományos Diákköri Konferencia

    • Műszaki szekció
    • Informatikai szekció
    • Ipari Termék és Formatervezői szekció
 • Művészeti Diákköri Konferencia


A egy-egy szakmai szekcióba legalább 4 pályamunkát kell sorolni. Négynél kevesebb pályamunka esetén szekció összevonásra kerülhet sor.

A konferenciára nevezett és elfogadott pályamunkákat – az előzetes írásbeli bírálatot követően – személyesen, szóban be kell mutatni a kari TDK/MDK szekcióülésein. A TDK/MDK nyelve a magyar. Az idegen nyelvű pályamunkák befogadási és bemutatási szabályairól a szekciók saját felhívásukban rendelkeznek.

A TDK-n, ill. MDK-n részvevő hallgatók pályamunkáját szakmai zsűri értékeli. A legjobb pályamunkák díjazásban részesülnek (az I., II. és III. helyezések). A díjazások várhatóan az alábbiak lesznek:

I. helyezés: 60.000 Ft
II. helyezés: 40.000 Ft
III. helyezés: 20.000 Ft

A szakmai bizottságok támogatása esetén a szekció zsűrik a helyezéseket rangban követő különdíjakat adományozhatnak. Különdíj az I., II. és III. minősített helyezésekhez is társítható. A megfelelő színvonalúnak ítélt pályaművet bemutató diákok továbbjutási lehetőséget kapnak a 2023. tavaszán megrendezésre kerülő Országos Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciára (OTDK).

 

 

 

 


Korábbi TDK - MDK - OTDK - MTDK konferenciák és eredmények 


Nagy öröm a számunkra, hogy egyre több hallgatónk vesz részt a kari TDK/MDK konferenciákon, és mutatja be első önálló projekt munkáját. Még nagyobb öröm, amikor ezek a munkák olyan sikeresek, hogy továbbjutnak, és megmérettetnek az OTDK/OMDK valamelyik szekciójában, és különösen büszkék vagyunk azokra a projektekre, amelyek valamilyen helyezést is elérnek.

Korábbi helyezettjeink:

Elérhetőségek

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
9400 Sopron, Bajcsy-Zs. u. 4.
B épület, 2. emelet
Tel.: (99) 518-101
E-mail: fmk-dekani@uni-sopron.hu